Zouden we de 9 maanden volmaken..?

Na een week of twaalf begon de misselijkheid langzaam minder te worden en voelde ik me iets beter. Wel was ik nog steeds erg moe maar hopelijk zou dit ook snel beter gaan.

[divider]

Pretecho

Ondertussen hebben we de volgende controle in het ziekenhuis al gehad en weten we dat het een twee-eiige tweeling is. Ze hebben dus allebei een eigen placenta en een eigen vruchtzak. Dit stelt me wel een beetje gerust. Omdat we bij de vorige zwangerschap van te voren niet wisten wat het geslacht van ons kindje zou zijn, wilden we dat nu wel erg graag weten. Ik was zo nieuwsgierig dat ik niet kon wachten tot de twintig weken echo, daarom hebben we met 16 weken een pretecho laten maken. De echoscopiste zag het eigenlijk gelijk en na een dubbel check, kon ze ons vertellen dat we een zoon en een dochter zouden krijgen! Natuurlijk zeg je allemaal dat het niet uitmaakt wat het wordt, en dat is ook echt zo, maar stiekem had ik hier toch wel heel erg op gehoopt!

Alles ziet er goed uit, dus we kunnen met een gerust hart weer naar huis.

Controles

Rond de twintig weken ben ik genoodzaakt om minder te gaan werken. Op dat moment werk ik nog steeds fulltime maar dit wordt echt te zwaar. Langzaamaan ga ik het afbouwen tot aan mijn verlof. De twintig weken echo in het ziekenhuis ziet er top uit en de kindjes lopen qua groei zelfs een beetje voor! Mijn bloeddruk begint wel langzaam iets te stijgen maar gelukkig nog niet zorgwekkend.

De zwangerschap wordt steeds zwaarder en ik begin steeds meer vocht vast te houden. Als moeder de gans waggel ik de hele dag een beetje heen en weer en doe ik de noodzakelijke dingetjes. Rond de 32 weken wordt mijn bloeddruk nog hoger en worden er ook spoortjes eiwitten in mijn urine gezien. Gelukkig zodanig dat de bloeduitslagen iedere keer goed zijn en ik dan toch weer naar huis mag.

Met 35 weken en 4 dagen heb ik weer een controle. Ondertussen houd ik zoveel vocht vast dat zelfs normaal naar het toilet gaan een uitdaging is. Ik ben er ook langzamerhand behoorlijk klaar mee en klaar voor. Uit de controle in het ziekenhuis blijkt dat ik beginnende zwangerschapsvergiftiging heb en ik dus niet meer naar huis mag.

Ik word opgenomen en het echte afwachten is begonnen.

blog-deel-3_2

[divider]
Annet de Graaf