We konden het niet geloven…

Ik kon niet geloven wat er net verteld was en gelukkig was ik samen met mijn schoonmoeder die mijn verhaal kon bevestigen. De arts had letterlijk gezegd dat ik maar een traject in zou moeten en dat een spontane zwangerschap er niet in zou zitten.

[divider]

De hele avond heb ik bij mijn moeder en Wesley zitten huilen en was ik zo onder de indruk van wat de arts tegen mij had gezegd.Hoe kan zij dit nu zeggen als zij mij één keer heeft gezien en nog helemaal geen uitslagen van onderzoeken had?

De volgende ochtend belde ik in tranen mijn eigen huisarts op en ik mocht direct na de middaglunch langs komen. De assistente had mijn verhaal aan de huisarts verteld en die had zelf al contact gehad met de dienstdoende arts in het ziekenhuis. Het verhaal zou wel wat anders zijn dan hoe t mij was gebracht en ik mocht bij deze arts langskomen voor verdere uitleg.

Bij de nieuwe arts op het spreekuur was ik al een stuk geruster. De 1e arts had eigenlijk bedoeld dat ik geen 12 kansen per jaar had op een spontane zwangerschap maar minder door de onregelmatige cyclussen. Deze arts vond dat hij wel wat onderzoek kon doen en wilde ons gaan helpen. Mijn bloed werd onderzocht en ik kreeg echo’s. Uiteindelijk bleek alles goed, maar wilde de arts mij toch clomid voorschrijven om mijn menstruatie cyclus regelmatiger te krijgen.

Na de eerste 5 dagen clomid slikken was ik bloed chagrijnig. Ik had enorm last van die hormoonpillen en was emotioneel en opvliegerig. Ik ben van nature al een emotioneel iemand en kan best wel opvliegerig zijn, maar deze pillen zorgde voor een erg onaangename Jamie. Hopelijk gingen ze wel doen waar ik ze voor gebruikte en slikte ik die ‘rommel’ niet voor niks. Na 35 dagen kwam de menstruatie. Dit was dus niet veel korter dan mijn eigen kortste cyclus, maar de arts wilde dat ik deze sterkte clomid nog 2 keer zo zou gebruiken. Ik volgde zijn raad op..

Mijn ouders waren op vakantie in Turkije en mijn moeder leefde erg met mij mee. Ik kreeg een berichtje van haar en zij vroeg me of ik al ongesteld was geworden. Eigenlijk was ik er niet zo mee bezig. Nee nog niet ongesteld en vandaag dag 35. Zou het dan echt??? Wesley kwam thuis uit zijn werk en ik zat al klaar met een test die ik net daarvoor had gedaan. Samen keken we naar de uitslag..

We konden het niet geloven.. JAAAAAAAAA we krijgen een kindje!!!

[divider]

Jamie van Gils