Tweede

Nadat ik onze lieve zoon Bryan op de wereld had gezet, was ik er al vrij snel zeker van, ik wil nog een kindje!Want ja  het moederschap beviel mij wel! Ook het zwanger zijn vond ik heerlijk ondanks dat ik heel moe was, maar later in de zwangerschap bleek dat het door zwangerschapssuiker kwam.

[divider]

Toen Bryan twee jaar was besloten we voor een tweede te gaan. Ik was veel zenuwachtiger over het zwanger worden. Bij Bryan was het de eerste ronde al raak en was me er goed van bewust dat het nu niet zo snel raak zou hoeven zijn. Ik was al een tijdje gestopt met de pil, dus foliumzuur nemen en we konden beginnen.

Oh ja

Ik heb twee maanden tests gedaan omdat ik dacht van alles te voelen. Maar nee,het was niet zo. De derde maand was ik er helemaal niet mee bezig, maar zag nog een opengebroken test liggen en dacht ach laat ik hem doen. Was ook nog eens twee dagen te vroeg om te testen,maar toch deed ik het. Had m op de wasbak gelegd en was gaan douchen met mijn zoontje. Tijdens het douchen dacht ik oh ja de test en pakte hem, en toen ik keek was ik verbaasd…. ZWANGER. Zo opeens wist ik niet wat te doen. Want ik had met mijn man afgesproken om niet alleen een test te doen. Ik maar snel mijn man gebeld want die was op zijn werk en had net pauze en zat dus in een kantine vol met mannen. Schatje ik heb iets gedaan wat ik niet had moeten doen,maar heb het toch gedaan…ik heb een test gedaan en ik ben zwanger. Hij wist even niet te reageren met zijn collega’s erbij.

`s Avonds hebben we heerlijk genoten van het geheimpje die we niet lang voor ons zelf konden houden. Het gevoel dat we weer papa en mama gingen worden….ja dat beviel ons goed.

Kerst

Het was bijna kerst en dus het moment om het onze ouders en broer te vertellen. Dat wilden wij op een originele manier doen. Al snel hadden we het idee om Bryan met zijn loop bakfiets te laten lopen met de test in het bakkie en hem dan te filmen. Na een paar pogingen was het eindelijk gelukt. En konden we kerst gaan vieren. De ouders, mijn broer en schoonzus waren blij verrast. En het was een kerst om nooit meer te vergeten.

[divider]

Eveline van Dalen