Komen er tweelingen voor in de familie…?!

Al een paar weken kijken we uit naar de eerste echo. Zal alles goed zijn…? Ik was niet ongerust maar het is natuurlijk wel altijd spannend. Als ik de misselijkheid en de lusteloosheid moest geloven ging het perfect. Dit had ik in mijn eerste zwangerschap gelukkig niet zo meegemaakt. Wat was ik beroerd….!!
Gelukkig hoefde ik niet echt over te geven maar ik was wel de hele dag door supermisselijk.

[divider]

Maandag 8 april 2013, vier dagen na de 3e verjaardag van onze zoon Luc, hadden we dan eindelijk de afspraak met Najat! We waren toch wel een beetje nerveus en ook Luc was erg benieuwd naar wat er allemaal ging gebeuren.

Eerste echo bij Jij & Ik

Door mijn overgewicht was ik bij mijn vorige zwangerschap gelijk doorgestuurd naar het Erasmus MC. Door de vreselijk lange wachttijden iedere keer en de onpersoonlijke behandeling, had ik bij mijn eerste afspraak bij Jy&Ik mijn wens uitgesproken om deze zwangerschap gewoon bij de verloskundige te kunnen blijven. Najat gaf aan dat dit geen probleem was maar dat ze me wel laagdrempelig door zou sturen als er veranderingen op zouden treden die zorgwekkend zouden kunnen zijn. Ik was hier super blij mee en vond het dan ook geweldig om mijn eerste echo bij de verloskundige te krijgen!

Na het gebruikelijk praatje met de vraag of alles goed verliep konden we dan eindelijk de echo gaan maken! De o zo bekende koude gel op mijn buik en daar gingen we….!!!Even was het stil, de zenuwen gierden door mijn lijf en ondanks dat we het eigenlijk gelijk zagen op het beeldscherm drong het niet tot ons door… Totdat Najat zei…. “Komen er ook tweelingen voor in de familie?”

Tweeling???

Ehhhhhh een tweeling???? Op dat moment gingen er zoveel verschillende emoties door ons heen. Ontzettend blij dat we twee wondertjes verwachten waarvan allebei de hartjes super klopten. Angst, vooral voor het onbekende, zal de zwangerschap wel goed gaan? Worden ze niet te vroeg geboren? Waar moeten we het laten in huis? Enz enz……Maar vooral liefde, niet 1 maar 2 kindjes erbij wat bijzonder en wat een voorrecht!!

Helaas hield dit wel gelijk in dat mijn afspraken bij de verloskundige geschrapt konden worden en dat mijn volgende afspraak in het ziekenhuis zou zijn!

Beduusd maar vooral zielsgelukkig zijn we naar huis gegaan en hebben we de oma’s en opa ingelicht.
blog-deel-2_2
[divider]
Annet de Graaf