Kinderwens

Kinderwens

De voorbereiding op een eventuele zwangerschap

Zelfs voordat je zwanger bent kan je bij Jij & Ik Verloskunde terecht. Vrouwen met een kinderwens kunnen met hun partner terecht op het kinderwensspreekuur. Tijdens dit spreekuur beantwoorden wij al je vragen rondom (gezond) zwanger worden.

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op een eventuele zwangerschap. Een gezonde leefstijl in de periode voordat je zwanger wilt worden, vergroot de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kind. Maar hoe kan je je het beste voorbereiden op een zwangerschap? In het kinderwensspreekuur geven onze verloskundigen persoonlijk advies over gezond leven, zwanger worden en zwanger zijn.

Jij & Ik Verloskunde geeft gerichte informatie die op jouw persoonlijke situatie van toepassing is. Een goede voorbereiding op het kinderwensspreekuur is dus belangrijk. Denk daarom alvast na over (mogelijk) erfelijke aandoeningen die in je familie voorkomen. De website van Zwangerwijzer kan je helpen bij een goede voorbereiding. Vul de vragenlijst in op deze website en neem een printje hiervan mee naar het kinderwensspreekuur.

Mocht het zo zijn dat wij een risicofactor vaststellen, dan verwijzen we jou door naar je huisarts, een gynaecoloog of een andere specialist.