Je bent een wondertje

Het gaat goed met Javier, we krijgen te horen dat hij naar het Maasstad Ziekenhuis gaat om daar verder aan te sterken. Het laatste station voordat hij naar huis mag! In het Maasstad krijgen we een aparte kamer, waar we ook kunnen blijven slapen. Javier krijgt nog sondevoeding maar na een andere fles te proberen gaat het drinken beter. Wel spuugt hij nog regelmatig, maar ook dat houden ze goed in de gaten.

Wat is het leuk om meer met hem te kunnen doen. Eindelijk kan ik met hem buidelen. Wat is het een heerlijk gevoel zijn blote lijfje tegen me aan te voelen. Eindelijk ons moment waar ik zo lang naar verlangde. Het gaat zo goed met Javier dat het woord naar “huis ”wordt genoemd. Daar heb ik van gedroomd maar dat het nu eindelijk gaat gebeuren.

Het is 30-01-2015 en vandaag is het zover, Javier mag mee naar huis! Wat een onwerkelijk idee. Na 6 weken ziekenhuis mag ons ventje mee naar huis.

Javier is nu 7 maanden geweest en het gaat goed met hem. Wel is hij vorige week nog geopereerd aan zijn liesbreuk en littekenbreuk. Die littekenbreuk heeft hij overgehouden van de tweede operatie. Dat was een spoedoperatie en hebben ze de wond niet goed gehecht. Maar de operatie is goed gegaan. Totaal is Javier 4 keer geopereerd terwijl we uit gingen van 1 operatie. Ook krijgt hij nu fysiotherapie want hij heeft een kleine achterstand in zijn motorische ontwikkeling. Maar ja hij heeft dan ook niet gelijk kunnen bewegen. We beseffen heel goed dat hij geluk heeft gehad. Dat ze het gat gezien hebben bij de pretecho zodat alles paraat stond na de bevalling. En dat hij in de positieve categorie zat. Gemiddeld zijn de overlevingskansen met CHD 50%.

Hij is een vechtertje en hij heeft zeker gevochten voor zijn plekje op de wereld! Eigenlijk heeft hij meer problemen gehad met de complicaties van de operaties, dan van de hernia. Want na 10 dagen mocht hij al van de zuurstof af. Maar goed soms lopen dingen anders dan gedacht. Het is een heerlijk kereltje, en ja hij kan minder dan een ander kindje van zijn leeftijd, maar hij trekt wel bij. We kunnen niet in de toekomst kijken.

Het is afwachten hoe zijn longen verder gaan ontwikkelen. En waarschijnlijk moet zijn drain ook ooit vervangen worden. Maar als mensen aan me zouden vragen of ik het over zou doen? Jazeker! Ja, het was een rot zwangerschap, en een rot kraamtijd! Stressvol! Je relatie staat onder druk.. Maar als ik hem nu in zijn bedje zie liggen denk ik “je bent een wondertje”. En ik ben blij dat we hem de kans gegeven hebben. Ik hoop dat mijn verhaal misschien kan helpen voor andere moeders. Moeders die ook voor zo’n erge keuze komen te staan. Ik kan niet voor andere mensen bepalen en ik respecteer ook andere keuzes. Ik ben alleen blij dat we de zwangerschap doorgezet hebben. Hoe het ook zou uitpakken, wij vonden dat we hem alle kansen moesten geven! En kijk nu eens naar hem!

Jenny Navarro