Ingeleid

Maandagochtend, de dag dat ik ingeleid zou worden want ik was 37 weken zwanger. Joepieeee ik had het gehaald.

Om 11.00 uur kwam de zuster ons ophalen en gingen we naar de dokter toe waar alles werd uitgelegd. Ik moest op de stoel gaan zitten en zij bracht het ballonnetje in, dit deed geen pijn ofzo maar was wel een rotgevoel . Hierna mochten we terug naar de kamer en het wachten begon. We hadden afgesproken geen bezoek te krijgen, alleen de naaste die wisten dat we ingeleid zouden worden, we hadden het verder aan niemand verteld.

[divider]

Weeën

`S middags kwam er een vriend langs die toevallig voor zichzelf in het ziekenhuis moest zijn en die dacht laat ik even langskomen hahahah. Erg lief maar niet gepland, mijn moeder was er ook en ik had al erg last van weeën maar wou niks laten merken aan die vriend. Na een uur ging hij weg en normaal vind ik het niet erg maar nu was ik zo blij, ik kon gewoon weer m`n weeën weg zuchten. Hoe later op de dag hoe vaker m`n weeën kwamen, om half acht ging ik naar de wc om te plassen. Ik sta op van de wc en ik verlies het balloontje, ik heel verbaasd en de zuster gevraagd of dat goed was. Want die week dat ik daar lag had ik al aardig wat vrouwen langs zien komen die waren ingeleid met een balloontje en dat duurde een stuk langer voor ze het verloren. “Maar het was goed” zei de zuster dus ik blij want er was me ook verteld dat als het er uitviel je 3 cm had.

Dus werd weer aan de CT scan gelegd om te kijken hoe heftig m`n weeën waren. Ik had al meerdere malen aangegeven dat ik een overschot aan vel heb doordat ik zoveel was afgevallen en dat ze het niet goed konden meten. Maar toch weer aan de scan en na bijna 45 min kwam de dokter langs om te testen hoeveel cm ik had . Ik gaf aan dat ik echt heftige weeën had en er werd gewoon tegen me gezegd dat het voorweeën waren en dat er nog veel meer kwam. Toen keek ik Ricardo aan en werd gek, had nu al zoveel pijn . De dokter ging meten en had 3 cm maar m`n baarmoedermond was nog niet week, dus ze gingen niks doen en moest tot de volgende ochtend wachten en dan gingen ze pas wat doen.

Ik zou een prik als pijnstilling krijgen want ik moest een goeie nachtrust hebben want ik zou het de volgende dag nog zwaar zat krijgen. Ricardo moest naar huis gaan want hij kon toch niks doen. Om 23.45 de prik in m`n been gehad en ben heerlijk in slaap gevallen. Geen pijn, niks meer, ook geen weeën meer die in de vooravond zo heftig waren dat ik van de pijn steeds wegzakte.

Wat is dit nou!

Om 03.00 uur schrok ik wakker en had het idee dat ik in bloed lag. Licht aangedaan en zag niks, ik had gewoon zo erg liggen zweten. Ik naar de wc toe om te plassen op de wc zag ik wel dat m`n boxer helemaal onder het bloed zat. Dus ik aan het rode koord getrokken en de zuster erbij geroepen en gevraagd  of dat normaal was, dat was zo dus hoefde me nergens zorgen om te maken, de zuster heeft schone kleding voor me gepakt en ik heb me omgekleed.

Terug naar m`n bed en ben weer gaan liggen en terwijl ik ging liggen wou ik m`n sleepshirt over m`n billen trekken en verloor heel veel vocht! Ik had echt zoiets van, wat is dit nou… ik weer de zuster geroepen en gevraagd hoe of wat en ja hoor m`n vliezen waren gebroken.

De zuster gaf aan dat het helder was dus ik moest maar even lekker gaan douchen en dan in bed gaan liggen en zou ik aan de scan worden gelegd en zou de dokter komen . Dus ik dacht “ik ga even douchen en bel daarna Ricardo en m`n moeder dat ze moeten komen omdat m`n vliezen zijn gebroken.”

Wat kan ik voor u doen mevrouw Rond?

In de douche gekomen dacht ik bij mezelf, weet je wat, ik ga zitten onder de douche (omdat ik de avond ervoor steeds wegzakte en ik dat niet onder de douche wou). Heb nergens last van, geen weeën niks dus ik ga zitten onder de douche en denk “wat is dat nou ik zit ergens op” dus ik spring op en voel tussen mijn benen en voelde gewoon haar hoofdje!!! Dus gauw aan dat rode koord getrokken voor de zuster en die kwam heel vrolijk aan en zei “wat kan ik voor u doen mevr Rond” waarop ik schreeuwde “helpen, ik heb m`n kind in mijn handen” en had ondertussen het hoofdje al helemaal vast. Binnen twee seconden stonden er zes zusters bij me en stapte er één bij me onder de douche. Die heeft haar handen om die van mij gelegd en zei dat ik moest zuchten, ik deed dat en had in één keer mijn kindje in m`n handen onder de douche.

[divider]

 

Debbie Rond