Hoe het allemaal begon in mei 2007

Al jaren praten we over kinderen, ik heb al een naam voor als ik een dochter zou krijgen. Die naam heb ik al sinds me veertiende en mijn man vond deze naam ook mooi hij had eigenlijk geen keus door mij ;) 

We waren nu 8 jaar samen en mijn moedergevoelens waren zo sterk dat ik niet meer kon wachten.Ik werkte bij Hunkemoller, was 26 jaar en inmiddels filiaalmanager geworden en had mijn doel bereikt. Eerst filiaalmanager worden daarna misschien  proberen om een kindje te krijgen . In mei gingen we op vakantie naar de Dominicaanse republiek we besloten dat we gingen stoppen met de pil yessss!!!

[divider]

Oktober 2007

Zou het nu al raak zijn ??? Op mijn werk voelde ik me anders, eigenlijk net of ik ongesteld moet worden. Ik had een opgeblazen buik en hoofdpijn, ik zou vandaag ongesteld moeten worden met een keurige cyclus van 28 dagen. Na 2 dagen nog steeds niet ongesteld ?? Zou het dan echt ?? Op maandagmorgen stond ik al vroeg bij Albert Heijn voor de deur om een test te halen …Voelde me echt bekeken bij de kassa en de vrouw achter de kassa zei succes! Weet niet waarom maar ik schaamde me, straks kom ik boodschappen doen wat zou ze denken of zeggen ?  Is het gelukt ? Ben je zwanger ?? Wat een rare gedachtes heb ik toch nu snel naar huis

Plassen

Ik pak een koffie kopje en doe de test in dat kopje heb hem apart gehouden voor testen hoor haha Na een paar minuutjes, het  lijken wel uren ga ik kijken huh ik zie een plus !!!  Ik roep snel mijn man en zo snel zwanger binnen 3 maanden wauw!  Met een blij gevoel ga ik die dag naar me werk !! Wat ze zeggen is waar  zit nu al op een wolk bedenk al wat ik wil qua babykamer kinderwagen mijn hoofd draait overuren …

Na 2 weken op een koopavond dat ik moest werken moet ik plassen en er komt bloed mee en het is een beetje bruin . Ik schrik ervan hoort dit ?? Ik ga om de 10 minuten naar de wc om te kijken en ja nu is het echt bloed. Ik bel  mijn man Bob op, ik heb bloed zeg ik met een trillende stem…Ik moet verder werken en,gewoon vrolijk doen tegen klanten terwijl ik nu een miskraam heb. In de auto onderweg naar huis moet ik zo huilen ben nu echt ongesteld geworden het bloed zo hevig …Een miskraam dus …Ik heb het tegen niemand verteld want dan zou iedereen weten dat we bezig zijn om een kindje te krijgen en dat wil ik niet. Maanden gaan voorbij en nog steeds niet zwanger.

Een nieuw jaar 2008

Mijn wens, ik wil een baby maar waarom lukt het niet ?? In maart gaan we met onze vrienden naar Volendam, gezellig een dagje uit. Tijdens een etentje vragen ze of we kinderen willen en of ik nog de pil slik. Ik heb gelukkig m`n zonnebril op want m`n ogen zouden m`n gevoel kunnen verraden. Ik word misselijk en kan niet verder eten. We liegen glashard tegen onze beste vrienden en dat voelt niet goed . Nee nog niet aan toe en voorlopig nog niet zeggen we! Ik zat daar maar en vroeg niks terug vond het wel rot om zo raar te reageren maar ik wist me geen raad.

`S avonds vertelde m`n vriendin dat ze zwanger was, dat kwam keihard aan, als een klap in m`n gezicht! Ik wil blij zijn voor haar maar op dat moment stort ik in en moet huilen. Ik vertel waarom ik zo reageer we moeten allemaal huilen, vond het zo rot dat ik zo heb gereageerd dit moment kun je nooit meer over doen. Gelukkig begrepen ze me en kreeg een arm om m`n schouder Ik ben echt blij voor hun en  heb spijt dat ik het niet eerder heb verteld ….samen shoppen we voor de baby ik hoop echt dat ik snel zwanger word.

Na de miskraam vorig jaar ben ik nog steeds niet zwanger, het wordt tijd om maar is een afspraak te maken bij de dokter !! Want iedere maand is verschrikkelijk, ben er ook zo erg mee bezig en kan aan niets anders denken !! Inmiddels weet mijn vriendin het geslacht, het wordt een meisje !!! Mijn droom is ook een meisje maar na zoveel maanden maakt het me niks uit, ik wil gewoon zwanger zijn van een gezond baby’tje ( stiekem hoop ik een meisje ).

De Dokter!!

Inmiddels is het juni 2008, we worden doorverwezen naar het Ruwaard waar mijn man wordt getest. Uitslag :niet goed op naar het Erasmus MC daar werd er verteld dat we nooit op een normale manier zwanger kunnen raken de arts begint over iui of ivf ????Oh nee ik zie heel mijn droom in het water  vallen zal ik dan nooit mama worden? Ik kan alleen maar huilen en we boeken vakanties om alles te vergeten maar het lukt niet overal waar we zijn zien we zwangere dames, kinderen en babys …Ons verdriet wordt alleen maar erger. In september 2008 moeten we terug naar het Erasmus MC over iui en ivf in welke medische molen we gaan belanden…

Maandag 1 september 2008

Zaterdag en zondag was het warm buiten we hebben lekker in de tuin gezeten pizza gegeten en wijn gedronken ik had geen trek in pizza en had teveel gedronken het smaakte niet blehhh …`S avonds bedenk ik me dat ik gister ongesteld had moeten worden met een goede  28 dagen cyclus.Nou dan zal ik nu wel ongesteld moeten worden en doe alvast een maandverbandje in voor de nacht.

`S nachts lig ik te denken, ik ben 1 dag over tijd het zou toch niet ?? Nee het kan niet normaal zwanger  worden  had de dokter gezegd dus ik ga maar slapen  …Nog steeds niet ongesteld en het is dag 30, dat is raar want ik heb altijd de perfecte cyclus nooit 30 dagen. Ik zeg tegen mijn man haal jij maar een  test hoor als ik hem haal brengt het ongeluk en zal ik  straks wel ongesteld worden. Ik de test doen met een gevoel van het zal wel niet zo zijn en ja er staat een plus, zie ik het nou goed hij is overduidelijk ?? Ik moet echt heel hard huilen er staat echt een plus roep ik het kan niet …kan toch niet… ????

`S avonds ga ik met de test naar onze vrienden die zwanger zijn en ons hebben gesteund in deze moeilijke tijd en altijd hebben gelooft dat het goed zou komen !!! Had me test ingepakt bij haar cadeautje voor de baby ze pakt het uit een shirtje maar er valt ook een test uit ??? Huh ??? Een test ?? Ineens valt het kwartje echt echt! Weer een huilmomentje en nog dit jaar samen zwanger, zou het nu goed komen ?

[divider]

Ramona Voshol