Erasmus MC en Star

Een dag na kerst heb ik meteen de verloskundige gebeld en een afspraak gemaakt voor als ik zo’n acht weken zwanger zou zijn. Wat duurt de tijd dan lang! Maar ook zoveel spannender als bij de 1e zwangerschap.

[divider]

Nu weet je hoe het is om zwanger te zijn maar ook hoe het is om een kindje te hebben, het houden van…. ! Moest er niet aan denken dat het mis zou gaan. Maar wel wetende dat het kan en dat het dan een reden heeft! Al snel was ik erg moe en begon al snel met het controleren van mijn suiker. Al wist ik wel dat het vaak pas met 16 weken opkwam, toch was ik er erg mee bezig en was ook alle keren prima in orde!

Wondertje

Eindelijk, ik heb een afspraak bij de verloskundige! En gelukkig er zat echt een een ini mini klein wondertje. Gelukkig mocht ik ook snel naar de Star om te kijken hoe ver ik ongeveer echt was. Wij moesten namelijk naar Erasmus mc om een nekplooi te laten doen. Onze 20 weken echo zou ook daar gedaan worden omdat mijn man zijn broer meervoudig gehandicapt was. Bij mijn zoontje was het ook al nagekeken en daar was al gebleken dat het niet erfelijk was maar dat je wel iets meer kans had als het in directe familie voorkwam. Dus toch maar weer goed nalaten kijken. Bij Star bleek mijn berekening helemaal te kloppen en 28 augustus 2013 was inderdaad de uitgerekende datum.

Uitslag

Al twaalf weken….mmm gaat toch best opeens snel. Mijn buikje groeit ook al aardig, wat ik helemaal niet erg vind! Afspraak bij erasmus…na het standaard gesprekje komt dan de echo!!! En ja hoor alles zat erop en eraan! En de nekplooi was helemaal goed, de uitslag paste bij een vrouw van 18. Hahaha heerlijk, vooral omdat ik drie jaar ouder ben dan mijn man. Nu konden we het ook van de daken schreeuwen dat Bryan een broertje of zusje zou krijgen.

De zwangerschap gaat goed, ben erg moe,maar gelukkig slaapt Bryan nog tussen de middag dus kon ik ook ff heerlijk een tukkie doen! Ook bleef ik maar op suiker prikken en maakte mezelf helemaal gek. maar was natuurlijk nog steeds goed… De afspraken voor de suikertest door Star staan gepland. Drie krijg ik er! En ze zijn nu thuis,in plaats van bij de stelle. Stukken beter!

[divider]

Eveline van Dalen