Ellende en een heerlijk kind

De ellende begon! Ik kreeg naweeën en ik voelde me zo zwak. Opa`s en oma`s kwamen kijken en ik lag er als een dood vogeltje bij. Ik kon niks, de verpleger Jan kwam me de volgende dag wassen en ik ging door de grond. Mijn oren suisde en ik kon niets hebben, ze dachten dat ik me aanstelde en zeiden: “kom op, straks moet je ook gaan lopen Lopen” ?

[divider]

Ik ben te zwak en ik voel dat ik niet eens me ogen kan open houden. Ze gingen kleine priscella wassen en ze huilde enorm maar ik kon het niet verdragen. Ik was er niet bij, zweefde in m`n hoofd en Dokter worst kwam kijken. Hij zag meteen dat ik te veel bloed had verloren en ik moest wachten op zakken bloed. Na 2 zakken kwam ik bij en voelde me opknappen met de minuut. Uit me bed komen met een keizersnede was een ramp, ik ben 1.58 cm en die bedden zijn zo hoog ik was net een oud vrouwtje die krom liep en naar de wc gaan duurde uren wat een pijn had ik zeg !!

Op 5 mei Bevrijdingsdag mocht ik naar huis met mijn kleine ukkie ik mocht naar huis als ik had gedrukt nou ik heb mooi gelogen want ik wou daar weg! Drukken doe ik thuis wel .

Wat was ze lief. Ze had nog geen kik gegeven, ze dronk en sliep geweldig en met mij ging het wel weer beter maar mijn buik deed zo`n zeer en ik hield mezelf op de been met paracetamol. Na een weekje ging het goed, was wel snel moe  Ik had een voorbeeldbaby, één uit de boekjes zo een makkelijk kind, heerlijk!  Wat geniet ik van haar en nog steeds.

Het jaar 2011

Onze kleine meid is inmiddels  2,5 jaar en mijn vriendin heeft er inmiddels een zoon bijgekregen, Dylan, wat een schatje. Ik ben in mei  gestopt met de pil na lang denken over een tweede kindje want met één waren we al zo gelukkig maar toch zou een broertje of zusje erg  leuk zijn voor haar . In september overlijd Bob  zijn oma, Priscella was gek op haar en ook al is ze heel jong ze begrijpt heel veel oma is een sterretje in de hemel.

Vrijdag 23 december

We zijn met de kerstdagen bezig, doen boodschappen, halen cadeautjes en lopen bij de winkels op zalmplaat want daar wonen opa en oma. We horen gillende sirenes en Priscella vond het wel interessant en alles kwam langs, de brandweer, ambulance, politie niet te wetende dat het om mijn schoonvader ging.

Ik krijg een telefoontje van mijn man, hij komt naar huis huh oke wat ben je vroeg dacht ik? Mijn schoonvader werd op dit moment gereanimeerd, hij had een hartstilstand !!! Neeeeee hij overlijdt en Priscella verloor haar opa en ik mijn allerliefste schoonvader, de man die ik beschouwde als mijn eigen vader. In drie maanden tijd moest ik aan haar vertellen dat twee mensen waarvan we zo  verschrikkelijk houden samen naar de hemel zijn gegaan…Ze kijkt me aan en zegt : “is wel erg gezellig in de hemel voor oma nu opa daar ook is ! Kan ik daar ook heen mama ?”

Ach mijn kleine schat, dan hou ik het natuurlijk niet droog. Hoe sterk ik ook probeer te zijn voor haar, ik moet zo huilen en ze huilt met me mee. De kerstdagen zijn zo triest maar we moeten voor haar door met cadeautjes die opa en oma hadden gekocht ze gaat bij het raam staan, kijkt naar boven en geeft een handkus en zegt: “dank je wel opa voor het cadeau.”

Januari 2012 nieuw leven

Het is 21 januari en ik ben 2 dagen over tijd ??? Nee dat kan niet want december was een rotmaand vol stress. Op oudejaarsavond ben ik zo dronken geweest.. heb mijn verdriet geprobeerd weg te drinken. Op 1 januari kreeg ik een paniekaanval toen heb ik zo veel aspirientjes op !! Ik haalde een test had Priscella naar bed gebracht en ik kijk op de test en er staan 2 streepjes… zwanger!!!!!  Ik kon het niet geloven, de verloskundige zei dat de datum wanneer de baby verwekt zou zijn vrijdag 23 december was. Kippenvel over heel m`n lichaam, dat was de dag dat mijn schoonpa overleed …. Uitgerekende datum is 27 september, de dag dat oma overlijdt.

Dit was wel heel bizar en een wonder. Het was een dubbel gevoel twee mensen verloren en een nieuw leven die groeide in mij, het voelde als een cadeautje speciaal voor mijn verdriet. Het heeft me er wel doorheen gesleept, het zwanger zijn! Priscella die vond het prachtig, mama die een dikke buik had met een baby erin, ze werd grote zus.

Vanaf de zesde week begon ik te spugen, elke dag en dit keer stopte het niet tot na de bevalling en ik ben deze keer maar zeven kilo aangekomen !! Alles smaakte zo vies en niks was lekker ik heb nog nooit zoveel gespuugd als toen .

Geslacht

Natuurlijk wil ik het weten wat het zal worden en grote zus ook !!! Ik dacht en velen met mij dat het vast een meisje weer was omdat ik weer zo misselijk was als toen en mijn gevoel was dus waar. Het wordt  een meisje !!! Wauw twee meiden, wat geweldig en papa krijgt het nog zwaar of mama ?? Ik vroeg of hij het niet erg vond twee meiden want misschien had hij een zoon gehoopt want dat willen alle mannen stiekem ook toch ? Hij vond het erg leuk zei hij en vooral voor Priscella een zusje ..

[divider]

Ramona Voshol