Echo’s

Gedurende de zwangerschap wordt er een aantal echo’s gemaakt.

Aan het begin van uw zwangerschap kan het nodig zijn om een termijnecho te maken. Deze is bedoeld om vast te stellen hoelang u zwanger bent.

Wanneer u tussen de 11 en 14 weken zwanger bent kun u ervoor kiezen om tijdens een echo een nekplooimeting te laten doen. Deze nekplooimeting wordt meestal in combinatie met bloedonderzoek gedaan en wordt daarom de combinatietest genoemd.

De combinatietest is een onderzoek waarbij voor deze zwangerschap de kans op een kindje met syndroom van Down wordt berekend. De kosten voor dit onderzoek zijn over het algemeen voor eigen rekening (€ 137,50 onder voorbehoud).

Wanneer u dit overweegt adviseren wij u om de verdere informatie te lezen. Deze is te vinden onder “Prenataal Onderzoek” en in de folders die u van ons ontvangt bij aanmelding of op de website prenatalescreening.nl

Bij de intake zullen de mogelijkheden van onderzoek in de zwangerschap ook nog worden besproken.

Na 20 weken…

[row][span8]Bij 20 weken krijgt u de mogelijkheid om een screeningsecho van uw kindje te laten maken, dit wordt ook wel Structureel Echoscopisch Onderzoek genoemd. Deze echo is bedoeld om aangeboren afwijkingen bij uw kindje op te sporen.

Alle organen van uw kindje worden zo goed mogelijk nagekeken. Helaas is niet alles met een echo te zien en worden bepaalde afwijkingen dus niet gevonden. Voor meer informatie kunt u kijken op prenatalescreening.nl[/span8]

[span4][alert_box]Wilt u graag het geslacht van uw baby weten of wilt u hem / haar tussendoor een keer zien, dan adviseren wij u om een pretecho te laten maken.

De kosten voor deze echo worden echter niet door de verzekering vergoed en komen dus voor eigen rekening.[/alert_box][/span4][/row]