Coronapatiënt bevalt van gezonde baby

‘CORONABEVALLING’

De baby van een met corona besmette Limburgse is goed ter wereld gekomen en is kerngezond, meldt 1Limburg. De vrouw ligt samen met haar eerste kindje nog in het ziekenhuis, maar mag vrijdag huiswaarts. Tijdens de bevalling werkte iedereen met beschermende kleding en ook de kraamhulp, die vrijdag bij de vrouw thuis aanwezig zal zijn, moet geloven aan een overall. Kirsten Geach, directeur van Kraamcentrum Echt, dat de kraamzorg op zich zal nemen, heeft nauw contact met de GGD en het RIVM omdat een dergelijke ‘coronabevalling’ nog niet eerder is voorgekomen in Nederland.

 

KRAAMZORG

Geach zal zelf als kraamhulp de Limburgse coronapatiënt en haar baby verzorgen. Daarvoor moet ze bij elk bezoek strikte voorbereidingen treffen. Zo moet ze zich bij aankomst direct omkleden in een ruimte waar de besmette vrouw niet komt.

Ze draagt dan een beschermend pak, zet een spatbril op en bindt een mondkapje voor. Als haar dienst erop zit, kleedt ze zich weer om. Voordat ze naar huis gaat, moet ze zichzelf ook nog volledig ontsmetten.

 

KRAAMBEZOEK

De vrouw en haar pasgeboren kindje mogen nog geen kraambezoek ontvangen. De coronapatiënt moet eerst volledig klachtenvrij zijn en dan nog twee weken wachten voordat familie en vrienden de kleine spruit mogen ontmoeten.

 

Bron: 1Limburg