Compleet

De 2e dag mocht ik als ik gedoucht had, mee in de rolstoel naar beneden. Vraag me niet hoe, maar ik  heb zelfstandig gedoucht, ik mocht in de rolstoel mee naar beneden. Vanaf dat moment waren wij alleen nog maar bij Keano en moest er zelfs gebeld worden naar de afdeling waar Keano lag om mij even naar boven te roepen voor mijn antibiotica. Daar reden we dan, ik in de rolstoel met mijn infuuspaal tussen mijn benen. Vandaag mocht Coen voor het eerst buidelen met Keano, wat ben je dan een trotse mama als je daar je 2 mannen ziet liggen samen.

[divider]

Sofia

Het kolven ging goed en van een paar druppels tot een paar ml. Keano stond dag 3 al op volledige afgekolfde borstvoeding *Trots*. Op dinsdag 3 dagen na me bevalling was ik het helemaal zat om in het ziekenhuis te liggen en wou ik naar huis, helaas mocht ik vandaag nog niet mee naar huis maar als mijn bloedwaardes woensdag goed waren mocht ik mee naar huis.

Elke ochtend belde we om te vragen hoe het met Keano ging, hij dipte vaak met zijn hartslag en zuurstof maar dit was echt een premature kwaal, hij herstelde dit zelfstandig en dit was al super goed. Hij dronk daar al flesjes en zelfs al een paar slokjes uit de borst. Ze dachten daar al dat Keano ouder zou zijn en snel thuis zou zijn. Hij was zelfs al van een couveuse naar een warmtebedje gegaan en hij mocht kleertjes aan.  Uiteindelijk hebben ze Keano teveel laten doen in het sofia en was hij een paar dagen total loss.

Nandi_blog4_1Op woensdagavond heb ik mezelf ontslagen en ben ik met Coen mee naar huis gegaan, emotioneel maar wat was het weer fijn om thuis te zijn. Al 3 dagen was er geen plek voor Keano in het vlietland ziekenhuis, maar donderdag toen wij aankwamen kregen we te horen dat Keano overgeplaatst ging worden naar het vlietland ziekenhuis en dat de ambulance al gebeld was, wat spannend…onze kleine man gaat een ritje maken, en mama of papa kunnen niet mee want het wordt mama afgeraden in de ambulance mee te gaan ivm mijn keizersnede waar ik nog best wel wat last van had. Naar het vlietland, dit was de eerste stap richting huis.

Kraamhulp Vlietland

In het vlietland aangekomen voelde het echt als een warm bad, alles was gemoedelijker en warmer qua aankleding en sfeer, hier lagen alle kindjes gewoon op 1 grote zaal. Hier kreeg je elke week een afspraak met de arts en kon je zelf tussendoor gesprekken aanvragen, terwijl wij in het sofia niemand gesproken hadden. Wij waren eigenlijk altijd in het ziekenhuis, als Coen moest werken was ik verplicht thuis zodat ik nog even mijn rust nam, maar wij waren zeker 3 a 4 voedingen per dag bij Keano.

In het vlietland lag Keano om te groeien en alles te leren, hij spuugde veel dus ging hij over van 8 voedingen naar 12 voedingen, een goeie keus want hij kwam goed aan en daarna spuugde hij bijna niet meer Wij hebben daar alles geleerd en eigenlijk was het vlietland onze kraamhulp. Ze zorgden goed voor mij en waren ook wel is streng voor mij.  Op een geven moment was ik op een punt dat ik wou stoppen met het kolven, het was gewoon teveel allemaal. Ze wouden eerst proberen om hem aan te leggen en als dat niet lukte snapte ze helemaal dat ik ermee wou stoppen..maar Keano begon te drinken uit de borst, en goed ook want hij moest na een paar keer oefenen zelfs al elke keer gewogen worden en vaak dronk hij zelfs meer dan dat hij moest hebben. Zijn fles vond hij minder leuk, dronk hij niet leeg en hij verslikte zich vaak waardoor hij weer dipte en weer een aantekening kreeg op zijn lijstje.

Kleine gezonde reus

Na een paar dagen borstvoeding kreeg ik de vraag of ik niet in het ziekenhuis wou blijven slapen, dan hoefde Keano geen fles meer en waren ze er van overtuigd dat hij snel mee naar huis zou gaan, want dan dronk hij goed en dipte hij niet meer en dat betekende geen aantrekeningen op zijn lijstje en 48 uur incident vrij was van de monitor af. Zondagavond mocht hij van de monitor af, en mee naar mijn kamer en na de laatste nacht samen in het ziekenhuis doorgebracht te hebben kwam Coen ons maandag ophalen om ons gezinnetje thuis compleet te maken. Keano was toen 4 weken en 2 dagen oud en eigenlijk had ik toen een zwangerschapsduur van 36 weken.Nandi_blog4_2

Keano heeft tot 4 maanden volledige borstvoeding gehad en is daardoor gegroeid tot een reus van bijna 6 kg, met zijn fles had hij ook geen problemen meer en alles ging goed. Nu is het een bewegelijke baby van 9 maanden oud, zijn groei achterstand heeft hij bijna volledig ingehaald en ook motorisch loopt hij gewoon zoals een baby van 9 maanden oud, wij corrigeren dan ook niks meer. We moeten pas in september weer terug naar de kinderarts en dan wordt Keano waarschijnlijk prematuur ontslagen, trotser kun je als papa en mama niet zijn op je kleine man. We kunnen zo alles rustig gaan afsluiten, Keano kreeg ook prikjes tegen het RS virus, daarin zie je echt hoe hard hij gegroeid is.

[divider]

Nandi Flier